Gamle automater er ingen spøk. Gikk bokstavelig talt på en ny smell med Silver Strike. For å kunne styre coiler på en fornuftig måte fra Lamna, så måtte jeg først måle spenning + pulselengden for aktiveringen av disse. Jeg dro fram scopet og begynte å hekte på prober på terminalene på coilene. En av probene kom i tillegg til terminalen bort i jord i kabinettet. Selv om ikke coilen var aktiv, så resulterte dette i et lysglimt, da en 10-amp sikring gikk av som ei blitspære. Etter å ha skiftet sikring, så var automaten frisk og rask og jeg begynte å måle litt før jeg hektet på scopet igjen. Jeg antok i min naivitet at coilene ble drevet av en positiv spenningspuls ved aktivering, men det viser seg at de istedet flyter på +24V og trekkes ned til jord når de skal fyres av.

Jeg lærer litt hver dag…