I dag ble MMC’en til coil#3 ferdigstilt. Pulskondensatorer for høyspenning koster en arm og et bein (søk etter eksempelvis etter Maxwell high voltage capacitor på eBay…). Coil#3 får derfor en MMC (Multi Mini Capacitor) bestående av 84 stk 1500V/0.047microF kondensatorer fra RS Components. Valget falt på disse fordi de gir best pris/ytelse.

De koster ikke mer enn NOK 6,20 pr stk, og hele MMC’en kom seg derfor på ca 520 kroner. MMC’en har en rating på 20KV/0.02microF. En tilsvarende Maxwell-kondensator fra Surplus Sales of Nebraska koster fort 500 USD. Fordelen med en MMC er jo også at en kan bytte ut enkelte kondensatorer, eller hele strenger hvis noe skulle ryke. Dette blir fort en del rimeligere enn å blåse en kommersiell pulskondensator. I tillegg til at det er en del enklere i forhold til sure tollere. Det er ikke er spesielt mange sivile anvendelser for digre puls-kondensatorer :)

Anyways, her er resultatet.

Nå er det bare å begynne å vikle 500’ish meter med 0,5 mm kobbertråd på plexiglassrøret som skal danne sekundærspolen. Lurer nesten på om jeg må lage meg en eller annen form for rigg til dette. Siste gang ble det gjort manuelt, og jeg tror jeg brukte 4-5 timer før jeg var ferdig.