Sekundærspolen er klar til lakking. I Tesla coil-sammenheng, så er dette en _liten_ coil, men det er likevel nervepirrende arbeid. 2 kvelder, ett plexiglassrør og ca 500 meter kobbertråd gikk med til denne. Coilen ble viklet for hånd og ett nys er som regel nok til at en ender opp med et fuglereir istedet for en lekker coil.
Er fremdeles litt usikker på hvordan jeg best bør montere coilen til basen for å få en mest mulig stødig konstruksjon. Det er en fordel om resultatet er portabelt og hele Tesla Coilen vil sannsynligvis veie inn rimelig nær 15 kilo. Så konstruksjonen bør være ganske solid. Tilsvarende utfordring blir montering av toploaden på coilen. Hull i coilen, samt monteringsmateriell av metall i nærheten av sekundærspolen er tabu. Hvis en får en skarp kant noe sted i toppen, så får en korona/utbrudd, med fare for karbon-tracking rimelig fort. Får en overslag fra sekundærcoilen til primærcoilen, så ryker powersupplyet, samt at en risikerer å ødelegge utstyr koblet på samme kurs pga høyspenning som slår tilbake anlegget.