Da er endelig coil-prosjektet i gang igjen. Topload’en er litt problematisk. Dette fordi halvmeterstore stål/aluminiumsfærer eller toroider er notorisk dyrt. Det sitter derfor ganske langt inne å kjøpe slike som er laget for formålet. Alle komponentene kommer derfor som regel fra Clas Ohlsson, Biltema eller Obs Bygg, og finishen blir ikke akkurat spektakulær…Resultatet blir gjerne også litt McGyver og litt Reodor Felgen.

Etter tips fra en kompis så var materialvalget nå rimelig enkelt. Det viser seg at IKEA selger digre blandeboller i stål som er tilnærmet perfekte halvkuler. Disse var visstnok en schläger blant R2D2-byggere omkring i verden, men egnet seg også glitrende til topload.

Den nederste halvkula er koblet til kobbertråden via en gjennomgående bolt. Halvkula er festet med strips til coil-forma. Det som gjenstår nå er å feste halvkulene sammen, samt støpe en stabiliserende og isolerende mansjett i silikon ved toppen slik at evt spisse kanter ved skruer, hull, evt bøy i kobbertråden ikke resulterer i uønsket korona.