Det tok litt mer enn et par timer (noe optimistiske estimater som vanlig…), men det kan skyldes at jeg har et liv utenom TimeExpander. Kom nettopp hjem fra møte i Oslo og satte meg sporenstreks ned med loddebolt og en eske med morrosaker fra ELFA for å snekre sammen rev 2 av tuneren. Denne har 1cm diffuse LEDs, frekvensintervallvelger og lineær frekvenstuning. Kort sagt ett litt lekrere beist :)

Plugget den inn mellom jord og basen på coilen og tunet til begge LED’ene lyste sterkt og klart (140 KHz’ish). Lot den stå på mens jeg flyttet hånda mot toploaden. Når jeg kom innenfor et par cm så var påvirkningen stor nok til at resonansfrekvensen endret seg (pga endret kapasitans) og begge LED’ene slukket. Fjernet jeg hånda så lyste de igjen sterkt.

Litt schnedig at en skal la seg fascinere over at teorien holder og at ting faktisk virker :)

Neste steg blir nå assembly av primærcoilen sammen med MMC’en og tuning av denne for å matche sekundærcoilen.