(Garasjerydding i flau vind. Photocredits:  Darth Dahl, Mephitis Mephitis Image Bank)

Første feriedag i dag og garasjerydding sto på planen.

Dvs, etter at madammen hadde tatt med seg minstejenta til barnehagen og deretter syklet på jobb, så spratt jeg ut av senga, selv om klokka ikke engang var i nærheten av 11 (standard ferievekkingstid). Det blåste i gardinene og det var tilsynelatende perfekt dragevær ute. Selv om skyene indikerte en viss fare for både regn og torden, så fyrte jeg av en kite-invite til Herr Dahl og begynte prøvemontering av sportsdragene.

Vel fremme ved festningen, så hadde vinden løyet og det høljet ned. Vi stilte oss under ei bjørk med hver vår drage under armen, røyket camel og pratet jobb. Vi ga opp, tok en dobbelt espresso på bakklandet og bestemte oss for å gjøre et forsøk til. Vel fremme ved festningen – igjen, så fikk vi 2-metringen i lufta et par ganger før det var på tide å gi opp igjen. Jeg dro hjem, ryddet garasjen – kjørte 3 runder til heggstadmyra for å dumpe avfall – ble sanns fersket i å dagdrømme av minst en fotoboks (så det kan hende jeg blir tvunget til å kjøpe meg en Pedersen Cykel  allerede om et par uker – selv om jeg egentlig hadde tenkt å vente til neste år)

Anyways.

Et par timer etter unnagjort garasjerydding, så satte jeg meg ned for å lage siste feature på TimeExpander. Hvis du myser litt til høyre, så ser du en ny link i sidebaren. Hvis du klikker på denne, så får du “TimeExpanders Throndhjemske Dragevarsel”. Denne myser litt på skærpe data fra Yr og med litt PHP og XSL-magi så konverterer den værvarselet til et dragevarsel (riktignok kun for Trondheim). Siden er forøvrig av en slik karakter at den er borderline brukandes selv fra en IPhone. Kriteriene for perfekt dragevær er mer enn 4 sekundmeter vind og niks vann (endret til mindre enn 0,5mm – bor tross alt i Trondheim…) fra oven. Spotter du “Yezz!” i en av radene i tabellen, så er det bare å dra fram dragen. Spotter du “Doh!”, så er det bare å dra fram popkornet før du velter deg tilbake i TV-stolen. (PS. Dragevarselet er myntet på modige mænd i kledelige shorts, og med sporty attityd, så det er ikke noe form for lyn & tordenfilter…)

Har du en drage i huset, så anbefaler jeg at du sporenstreks flytter den over i bilen og bokmerker følgende lenke (også på telefonen).

http://www.timeexpander.com/wordpress/drageprognose/drageprognose.php