Vår trofaste tegneseriepusher har foretatt en mindre strategisk dreining og har nå i tillegg til kledelige goth-maid antrekk, også fått Ramune (japansk brus) i hyllene. Sånt må en naturligvis smake på og jeg bestilte verdensvant “en av hver” (lykkelig utvitende om at denne brusen da kommer i hele 26 smaker – inklusive “octopus” (velger i det lengste å håpe på at noe forsvant i oversettelsen her…), “muscat” og “wasabi”. Heldigvis hadde han kun tatt inn 6 fruktsmaker).

Flaskene er dødkule og det er et lite rituale å åpne dem. Først må en få av beskyttelsesplasten, deretter må en frigjøre åpneren som en så plasserer oppå den fastlåste glasskulen i flaskehalsen. Deretter må det trykkes hardt ned med håndflata oppå flasketuten. Ikke slippe taket for noen pris (pga faren for blowback) ! Hvis du holder flaskene i en optimal vinkel, så ser de også ut som alienhoder. Etter å ha slukket tørsten, så er blodsukkeret på topp – i tillegg til at en har glasskule-memorabilia som minne.

Jeg har nå startet prøvesmakingsrundene og veltet i går i meg Eple-varianten. Jeg har etter år med research konkludert med at ekstremt søte ting må serveres nær frysepunktet (Unntak for Stratos som funker bra når den er “lun”, men da bare sammen med Cola som rolig har sildret ned i glasset over et berg med skavet is), og jeg hadde derfor kjølt ned Ramune-flaskene kraftig.

Min konklusjon er at dette er en brus som funker på varme sommerdager. Akkurat passe karbonert. En anelse syntetisk, uten at det slår negativt ut (ikke en dråpe fruktjuice å oppdrive hverken på etiketten eller i flaska). Bedre stayerevne enn DrPepper. Lover bra så langt, men jeg frykter cherry- og lychee-variantene. Det kan bli sticky.

Ideelt sett så burde jeg ha hatt en med agurksmak, men det produseres da ikke – ikke engang i juli.

I morgen: “Oppskrift på kanelboller for menn som er alene hjemme”. Tror dere bør vurdere å hive innpå noen statiner allerede nå. Denne står ikke engang i min trofaste “Feit i en fei“. (Matinteresserte bør også følge med videre utover, da jeg planlegger et forsøke på å reprodusere Nostradamus sine marsipankjeks. Lykkes jeg, så kan dette resultere i total kollaps av det eksisterende Rosenborg Dampbakeri-dominerte “Osloring”-markedet. Stay tuned !