Da har jeg kastet enda et power-supply på dynga og går nå for en bitteliten off-the-shelf’ish batteridrevet inverter med dual (180/450V) output. Den er ikke stort større enn en femmer, og den reduserer faren for naturlig seleksjon betraktelig i tilfelle en skulle glemme å slå av displayene på helvetesklokka før en legger seg om kvelden (Takk til Borud, som smittet meg med “hard darwinisme”-memet).

Jeg har også tatt de første små skritt ut i trådløs-verdenen ved å snekre sammen en liten dings som PC’en kan snakke serieprotokoll over via 434MHz senderen fra Sparkfun. Mottakeren plugget heldigvis rett inn i Nixiekortet uten problemer og kommuniserer tilsynelatende greit med dette.

Laget først et lite testprogram i C# som bare sendte en bytesekvens ut på serieporten. Moddet så programvaren i Nixiekortet for å vise verdien av hver innkommende byte på en av portene når det ramlet inn et interrupt om at det var ok å lese data fra UART’en.

Det ser faktisk ut til at greiene snakker sammen, men jeg tror jeg har støy (mistenker at inverteren bråker fælt), eller encoding-issues, da leamikken ennå ikke helt har bøyd seg i støvet for jernviljen min (denne er dog noe rusten etter å ha forsøkt å oppdra unger i flere år). Debuggingen er også litt slitsom, da jeg ikke kan gjøre det in-circuit. I tillegg så går det ekstra tregt når det bobler opp spørsmål i bakhodet av typen “Hmm, lurer fælt på om en frame er inklusive eller ekslusive stop-bit’en(e), eller trenger jeg i det hele tatt å bekymre meg for det ?”. Problemene kan kanskje også skyldes at jeg ikke har montert en ekstern krystall på kortet enda, og at baudraten drifter pga upresis internklokke.

Den største overraskelsen fikk jeg likevel når jeg koblet fra senderen. Nixiekortet gikk da haywire og displayet syklet gjennom random-siffer i en vanvittig fart. Dette kan tyde på at jeg kanskje ikke skulle gått for LIDL-style kommunikasjonsutstyr, eller at mottakeren sender random-data til UART’en hvis den ikke har kontakt med senderen. Synes likevel dette er i overkant udda oppførsel.

Vi får stirre intenst på skjermen inntil løsningen åpenbarer seg. Går det mot formodning til helvete, så får vi dra XBee’en fram fra deleskuffa, eller koble et lite blåtannmodem til kortet, slik at en kan stille den fra PC eller telefon. Noen som vet om iPhone/iPad støtter blåtann-SPP ?