Seriekommunikasjon mot omverdenen funker nå, men det gjør dessverre inte senderen og mottakeren jeg brukte flere titalls kroner på. Irriterende, men jeg kan kanskje få igjen pengene ved å re-brande dem på eBay som bombetriggere eller lignende…

Jeg har nå bestilte meg et bittelite blåtannmodem til noen titalls dollar. Dette burde kunne erstatte el-cheapo-mottakeren uten at jeg engang trenger å dra fram loddebolten. Jeg trenger da ikke tenke på senderdelen. En hvilken som helst PC, eller telefon (som støtter SPP (dog høyst sannsynligvis ikke telefoner som er prefikset med “i” (hvis jeg da ikke klarer å få kortet til å identifisere seg som et handsfreesett))) kan da brukes for å kontrollere kortet. Fatter ikke at jeg ikke tenkte blåtann tidligere.

For å komme videre med implementasjon av protokoll og kommandosett, så har jeg foreløpig nappet RF-rælet ut av sine respektive sokler og istedet dratt en (wait for it…) ledning fra PC’en til kortet. Kommunikasjonen er da fjellstø. Mens jeg venter på FedEx, så kan jeg da konsentrere meg om å implementere de nødvendige kommandoene.

Jeg tror også jeg har hostet opp en ny modus for klokka. D.v.s. som møtekalkulator. Med en sånn inne på møterommet, så kan en sende en liten kommando til den fra PC’en som sier noe om antall deltakere og gjennomsnittlig timepris. Når kommandoen er sendt, så begynner klokka vise løpende møtekostnad. (En kunne forsåvidt sett for seg en plugin i outlook som myste i kalenderen og gjorde dette automatisk, men det får vente til enterpriseversjonen)