…er nå solgt !

Når du skal flytte, så kan du velge mellom to strategier:

  1. Selg først & kjøp etterpå. Dette gir deg en viss oversikt over økonomien, men du risikerer å måtte flytte inn til svigers fordi du høyst sannsynlig ikke finner noe nytt hus du liker i et område du ønsker å bo før det har gått såpass mye tid at du er villig til å flytte inn i hva som helst for å komme unna. I mellomtiden så stiger boligprisene og pengene dine fordamper.
  2. Kjøp først & selg etterpå. Du vet da at du får et nytt hus du liker, men du må ha blind tillit til taksten du får på boligen du skal selge. Hvis megleren har tatt i litt for å bli venn med deg, så er du omtrent på like trygg grunn som om du hadde inntektsført gevinsten fra en lottotrekning noen måneder frem i tid. Ikke et ideelt scenario for trygghetselskende mennesker – som meg selv.

Vi valgte strategi #2, og har i tillegg signert endringsmeldinger over en lav sko før vi visste med sikkerhet hvor mye penger som ville komme inn fra salget. Jeg er av den typen som budsjetterer rimelig pessimistisk, d.v.s. jeg tar gjerne høyde for meteorittnedslag og boligmarkedets eventuelle reaksjon på iberiasnegleobservasjoner i østbyen . Samboeren er av det mer optimistiske slaget, så det vil ikke være helt misvisende å karakterisere budsjettarbeidet som “dynamisk”. Vi har brukt internett ganske aktivt i prosessen. Madammen har tilbrakt mye tid på Finn, og jeg har googlet etter “symptomer på hjerteflimmer og angstanfall”.

All ære til megleren som ga oss takst for mange måneder siden! Han underestimerte markedsverdien med ca 1% ganske mange måneder før salget (Dette er en presisjon enkelte andre bransjer ville drept for i estimeringssammenheng). Nå er boligen solgt, og vi kan cruise inn i alderdommen – vel vitende om at vi vil ha et nært forhold og en trygg forankring til banken vår langt inn i pensjonisttilværelsen – grunnet lånet vårt som nå er av en størrelsesorden som kunne finansiert en mindre krig på balkan.

Vi har da også klart det kunststykket å finne kjøpere som matcher huset. Jeg tillater meg å sitere ett spørsmål fra kjøperen på visning : “Unnskyld, men er ikke det der en Tesla Coil ?”

 (Inngangspartiet med edelweiss, rødkattebusk og en gullklematis som jeg vet ansatte i Posten, DHL & FedEx har et svært anstrengt forhold til)

(Dukkestua med sjokkrosa interiør og blondegardiner. Blåbær, hasselnøtter, markjordbær og avleggere fra oldefars bringebærbusker i umiddelbar nærhet.)

(Håper de nye eierne ikke spiser opp alle solnedgangene ;))