Dette utviklet seg til å bli et litt større biprosjekt enn tidligere antatt, men nå er jeg altså – ferdig ! (Leker dog litt med tanken på å lage en reisevekkerur-variant i betong med 6 IN-12 og ringeklokke fra en bakelitt-telefon).

Hardware

  • 6 generiske utganger som kan benyttes til å kontrollere det meste du vil kunne klare å oppdrive av russiske nixier.
  • 1 utgang for å kontrollere dobbel-puls dekatroner som OG-4.
  • Klokka kan stilles trådløst via blåtann.
  • Drives av 12V padde eller batteri.
  • 11.0592 MHz ekstern klokkekilde. Itteno temperaturdrift !
  • ISP-port for programmering (kjekt hvis en vil skrote den eksisterende firmwaren og snekre sin egen)

Firmware

  • Klokkefunksjon. Alle utganger er default aktive, men en sette sammen en vilkårlig kombinasjon for å designe sitt eget display.
  • Møtekalkulator. Beregner sanntidskost for møter.
  • Generisk displayfunksjon. Kombiner utgangene, eller grupper dem for å vise vilkårlige data. Eks CPU-belastning, minneforbruk på favorittserveren din. Du sender da en enkel kommando til klokka for å oppdatere displayet. Utgangene er i denne modusen individuelt adresserbare.

Antar jeg lager en egen side på TE litt mer detaljert beskrivelse med skjema, deleliste, nedlastbare gerber-filer og firmware når jeg får ånden over meg.

PS. har fått et par henvendelser mht tilgjengeligheten på printkort for klokka. Hvis flere er interessert, så er det bare å slenge seg med på neste trykkerunde. Alt av deler du vil trenge i tillegg, som f.eks. rør, blåtannmodul, HV-modul (flere og flere som selger knøttsmå og billige moduler) er tilgjenglig fra mouser, sparkfun og eBay.