Sikre tegn på at hobbyen begynner å ta overhånd:

  • Du organiserer “produksjonslinjer”.
  • Du bekymrer deg for logistikk, leverandører, price breaks og tilgjengelighet på komponenter.
  • Du må dokumentere ditt eget arbeid – for deg selv – for å holde deg oppdatert på hva som skjer.
  • Du plages av stygge tanker om arkitektur og integrasjon.
  • Du kommer på masse gode ideer du burde ha implementert (gjerne på bussen). Deretter skriver du dem ned i Moleskine-boka di. Når du leser gjennom notatene senere, så blir du skikkelig stresset av feature creep og det du tolker som en evig strøm av endringsordre.

Det er m.a.o. på tide å presentere siste produkt fra Time Expander. Vaffelpressa hos eurocircuits har levert et lass med PCB’er til meg. Har nå testet ferdig det nye designet og ting funker urovekkende bra. Jeg antar at min største kunde denne gangen – også nok vil bli meg selv (ligger an til større mengder Nixieklokker under treet i år). Moro lell.

Skal opprette en egen permanent side for prosjektet på TE med skjema, komponentliste, gerberfiler etc for de som går med en sånn i magen og har lyst til å lage selv på billigste mulige måte.

Det er relativt fleksible greier. Du kan programmere det selv – eller laste ned TE sin firmware. Du kan snakke med det over blåtann – eller ikke (hvis du er glad i ledninger). Du kan lage ditt eget power – eller handle noe til 15 dollar på ebay. Tror fanden meg det snakker med Lamna-kortet i neste firmware-revisjon også (men hva skal Lamna-kortet med en Nixie-kontroller ? Er dette bare et lite ledd i en ond masterplan – steampunkstyle ?)

Det eneste som mangler nå er en Android-telefon. Hadde vært moro å kunne kontrollere kortet fra telefon.

Nope – er faktisk en ting til som mangler. NXP Design Challenge kit’et. Jeg har stygge planer om å omskolere meg og bli ARM-nisse. Litt i tråd med Bill Buxtons sterke anbefalinger på JAOO/GOTOCon om å hive seg ut på dypt vann for å gjøre ting en definitivt ikke behersker og som er langt utenfor konfortsonen. Stay tuned for en ny serie med håpløse noob-tabber !