Etter prøvekjøring av MMC’en i primærkretsen, så fikk jeg meg et tre vekkere.

1) Det flasha over så det holdt internt i kondensatorbanken etterhvert som jeg skrudde opp gnistgapet. Det tydet på at layouten av de individuelle strengene i versjon 1 ikke var helt heldig.

2) Det var _noe_ som gnagde i bakhuet vedr hvor mye det var lurt å åpne gnistgapet… Etter å ha prøvekjørt det med bare trafoen, så kunne det bare åpnes noen få millimeter. Med MMC’en i kretsen, så kunne det åpnes _myyyye_ mer, og det bokstavelig talt tordnet fra gnistgapet. Fenomenet skyldes at MMC’en er rimelig bra matchet til trafoen og kalles “resonant charging” (Nysjerrige kan lese mer her: http://www.richieburnett.co.uk/resonant.html. Kort sagt, så var jeg heldig at ikke MMC’en og/eller trafoen røyk.

3) Bleeder-resistorene mine hadde ikke en rating som tilsa at det ikke skulle komme ut blårøyk fra dem etter noen sekunder.

MMC’en er nå totalt redesignet, og har fått seg HV-resistorer som skal takle 3,5KV over hver kondensator. I tillegg er layouten endret, slik at strengene av individuelle kondensatorer ikke kommer for nær hverandre. I alt 5 lag med Lexan holder komponentene separert.

Høyoppløselige bilder finnes i galleriet.