Etter litt googling i forbindelse med den nært forestående Star Wars-kvelden, så kom jeg over en japansk side dedikert til papercraft. Her kunne en velge og vrake i Tie-Fighters, Destroyere og masse annet snacks.Jeg & Mr Blue har til sammen opp til flere års utdanning, og vi valgte derfor å gå for den mest komplekse modellen som kom på 5 PDF’er inklusive et option-ark for moveable parts. De eneste instruksjonene var et snittbilde av den ferdige modellen, masse japanske tegn og frasen “Haw to make”

Vi la lista høyt og tok sikte på et diorama fra EpisodeV med mengder av AT-AT walkere.

Undertegnede hadde kvelden i forveien tatt en sjefsavgjørese vedr skala, og konkuldert med at A4 ble noe smått. AT-AT-tegningene ble derfor blåst opp til A0-format (for de uinvidde, så er A0 16 ganger så stort som et A4-ark. Hvis vi printet alle delene, så fikk vi et malsett for en AT-AT inn på 40 A3-ark. Når jeg først var i gang så printet jeg likesågodt 4 eksemplarer av hver…

Vi allokerte det største møterommet på jobben og startet klokka 1930 med å sortere ark. For at vi skule få den riktige strukturelle styrken, så måtte malene limes på stivere papp-plater. (Mr Blue hadde på forhånd handlet inn 14 stk A0-papp-plater på den lokale rekvisita-sjappa til en latterlig lav penge)

Etter en en times tid,så hadde vi blåst opp til flere limstifter og begynte å slite med vabler og gnagsår i saksehånda.

Mr Blue demonstrerer ryddeteknikker
Etter at alle delene var produsert, så var det bare å finne ut hva som skule limes hvor…
Vi fant fort ut at det lureste var bare å stupe ut i det og begynne å brette. Om ikke så lenge så begynte opp til flere sub-assemblies å manifistere seg.
Klokka 0200 så begynte vi å bli ferdig med final assembly av _en_ walker…, og det slo oss at vi i tillegg hadde gått på en skala-smell på linje med Stone Henge-rekvisitten i Spinal Tap. Hvis du legger 5 A0-ark ved siden av hverandre i et sånt prosjekt, så vil du underbevisst forestille deg et resultat med dimensjoner som en Renault5 fra sent 80-tall, men dengang ei.Om resultatet ikke ble så digert som forventet, så ble det likevel ganske pent. Materialkosten for en slik er kanskje en 50-lapp, men regnestykket for alternativkosten for to seniorkonsuenter var ikke vakkert.
Mr Blue poserer stolt med AT-AT til 12000 spenn…
Bedre bilder finnes som vanlig i galleriet:
http://www.timeexpander.com/gallery2/v/Papercraft/PS. Det ryktes at Tie-fightere var satt i produksjon dagen etter, men da måtte redaktøren underlegge seg en spontanpils arrangert av Mr Brown. Mer info vedr fighterne kommer etterhvert som vi får tak i bilder.