Jeg har sjelden hatt så mye morro med en dings som jeg har hatt med TV B-Gone. Ikke en TV i byen har vært trygg på en lørdags formiddag. Det gikk såpass langt at 6-åringen min konfiskerte den fordi jeg slo av alle TV’ene rundt om kring. Hun sa jeg skulle få den tilbake hvis jeg heller laget en dings som istedet slo alle TV’ene på…

Etter å ha fristet med sjokolade og gullpenger, så fikk jeg den heldigvis tilbake.

Dingsen fungerer over all forventing. Jeg tror jeg har truffet _en_ flatskjerm jeg ikke har klart å slå av. Ellers så er eneste nedtur at den har litt kort rekkevidde.

TV B-Gone har en infrarød LED som har peak intensitet rundt ca 940 nm. Disse har vanligvis en strålingseffekt på ca 4 mW. M.a.o. ikke spesielt imponerende. Enkelte har forsøkt seg på å skalere opp dette ved å hive inn matriser med 16 LED’s (eksempelvis Ultra TVBGone, eller har laget seg pistolkonfigurasjoner).

I god Time Expander-ånd, så tenkte jeg kanskje jeg skulle dra den litt lenger. Jeg har derfor handla inn en IR-LED som er 10 ganger så kraftig (dvs 40mW) Hils på TSAL7200

Med denne så burde jeg være i stand til å slå av TV’er via indirekte reflekser fra vegger etc.

Hvis jeg _i tillegg_ installerer de 199 brødrene hans….

…så ender jeg opp med en strålingseffekt på ca 80 Watt. Dette burde gjøre det mulig å slå av TV’er innerst i Bjugn – herfra.

Hadde det ikke vært for Newton, så kunne jeg plugget disse rett inn og fyrt laus, men iom at en over-unity TV BGone sannsynligvis er et stykke unna så må jeg også ha litt mer juice enn et 9V-batteri til å drive dette maskineriet.

Etter å ha regnet litt på LED-matriser, varme og strømforbruk, så har jeg kommet frem til en konfigurasjon som lar seg drive av 8 NiMH celler i ca 33 minutter før batteriene er flate. Kretsen vil da trekke ca 4 amp…

Jeg må innrømme at jeg har skjøvet litt på dette, da jeg gruer noe innmari for å lodde 200 LEDs. Det virkelige problemet blir likevel å finne en diskret måte å bære med seg dette. Godt voksne mennesker har gjerne en tendens til å bli lagt i bakken uten forvarsel hvis de virrer rundt med futuristiske pistolkonfigurasjoner mens de kniser ukontrollert…