Da har jeg vært en tur på Clas for å handle meg ny FireWire-kabel slik at jeg atter en gang er i stand til å lage videoer med sånn noenunde kvalitet. Jeg vil sterkt anbefale at alle mine 3 lesere glemmer den første tesla-videoen og heller tar en titt på denne. Har filmet litt mer og redigert sammen et litt mer koherent verk.Jeg har skrudd opp gnistgapet en (1) millimeter mer enn i går. Dette burde gi ca 4KV høyere spenning i gnistgapet. Dette vil ha litt effekt, men jeg tør ikke skru opp så mye mer før jeg får lekt meg litt mer med coilen i lystig lag. Det er en distinkt fordel å holde blårøyken på plass inne i de respektive komponentene.

Etter litt filming og prøvekjøring i garasjen i dag, så oppdaget jeg noe rart. Coilen hadde akkumulert en helsikes statisk ladning. Det holdt ikke med en utadning for å bli kvitt den heller. Selv om den var jordet, så måtte jeg gjennom flere forsøk før jeg klarte å løfte bort sekundærspolen uten at jeg måtte trekke til meg hendene.

Høyreklikk på bildet under. Lagre til disk (ca 43 Mb). Skru deretter lyden på full vreng og spill av i fullskjerm. Jeg garanterer en noe bedre cineastisk opplevelse enn den første preview’en ;)

Jeg har fått en del spørsmål om mulige anvendelsesområder for en sånn. Jeg må innrømme at jeg ikke kommer på så mye annet enn som alternativ til hjemmekino, eller som powersupply for en noe oppskalert bugzapper. Tesla selv brukte en sånn som en mindre komponent i partikkelstrålegunnern sin. Fikk inn et forslag om å erstatte byggmester Bob med en slik også. Vi får se om vi kan finne på noe lurt.

Nå kan jeg endelig konsentrere meg om neste store prosjekt, men først må jeg anskaffe meg sveiseapparat og platebøyer…