Jeg klarte ikke heeelt å la coilen ligge i kveld heller. Jeg har irritert meg grønn over at jeg ikke klarte å dra lengere streamere. Jeg måtte derfor forsøke å tune litt. Jeg skal ikke gå i detaljer av frykt for å skremme bort de ikke-tekniske leserne, men lengste dokumenterte streamer er nå 78 cm. Det viser seg at målingene mht til sweet-spot på primærspolen var rimelig eksakte. Det var ikke noe mer å hente på å endre tappe-punktet på denne. Jeg gikk derfor for den mer vovede strategien. Dvs jeg åpnet gnistgapet til det ikke fyrte lenger, og lukket det så marginalt igjen. Dette er analogt med å trykke inn clutchen samtidig som en gir full gass på en bil. Dvs to ting skjer. Alle skvetter ganske høyt, og du slutter rimelig raskt med det. Åpner jeg gnistgapet mer nå, så kommer blårøyken ut.

Anyways. Vi får bevege oss til kveldens to observasjoner

Observasjon a) Hvis jeg endret frekvensen, så fikk jeg utladninger _inni_ coil-forma. Det var _ikke_ gøy, og det trigget 16-amp automatsikringen i garasjen. Jeg har kun automatisk portåpner i garasjen, og det var _heller_ ikke gøy…

Observasjon b) nær 80cm streamere er relativt imponerende, så jeg inviterte eldstejenta en tur ut i garasjen hvis hun sverget på å stå helt stille inne i et hjørne (ca 6 meter fra coilen) uten å røre _noe_. Det hører med til historien at hun har slike sko som blinker når du springer – og det er nå vi beveger oss inn i X-Files/Simpsons-land. Jeg kjørte coilen med lyset av for at effekten skulle bli best. Det lynte og tordnet, men det som var litt rart var at det blinket _bak_ meg også. Coilen klarte å få skoene til å blinke på 6 meters avstand. Det har vært en del skriverier i alt fra Elector til Teknisk ukeblad vedr mulighetene for trådløs overføring av energi, men for å få til dette så må de ha digre mottakerspoler, og resultatene er ikke akkurat imponerende.
I kid you not – jeg klarer å drive alle lysene i et par jentesko for 6-åringer fra 6 meters avstand ved å overføre energi trådløst gjennom etern……

Klikke på bildet for å få en video av seansen med de blinkende skoene