For lenge, lenge, lenge, lenge siden, så kjøpte jeg et flipperspill – usett – for 2800 kroner. Tilstanden var omtrent som man kunne forvente, prisen tatt i betraktning. D.v.s. slitent og tysktalende.

For lenge, lenge, lenge siden, så ringte Ole fra P4P og lurte på om jeg var villig til å “låne ut” en Funhouse playfield til noen karer i USA som skulle reprodusere disse (Innbiller meg at det kan ha vært Illinois Pinball Company). Jeg strippet ned hele maskina på et par dager, rev ut playfielden og sendte den til Sandefjord for videre transport til det store utland.

Noen år etterpå, så kom det faktisk en splitter ny playfield i posten. I mellomtiden, så hadde jeg rukket å handle litt deler. Ny sideart, nye ramper, ny plast, en sekk med bolter, T-nuts, noenhundrede lyspærer og flashere og diverse hard-to-get-parts fra slaktede maskiner via eBay. Da det krever litt albuerom og en viss dedikasjon for å få satt sammen en sånn maskin igjen, så ble alle delene stående i pappesker i 4-5 år til. Jeg var drita lei av å flytte rundt på alle delene, som nå hadde stiftet familie med ymse hybelkaniner og jeg vurderte i perioder å selge det som en prosjektflipper (“den virket sist jeg testet !!!”) til første og beste forbipasserende.

Heldigvis etablerte Hackheim seg rett rundt hjørnet, og jeg og Øyvind (som også har en FH å skru sammen) okkuperte et rom der, lempet inn maskiner og skred til verket. Jeg har skrudd på flipperen et par timer et par ganger i uka i litt under et halvår nå. Antar at det kan ha gått med 60-80 timer inkludert jabbing med nysgjerrige hackheimere :) Playfielden måtte drilles og deretter måtte alle deler dras fram fra kasser, identifiseres og monteres på nytt på over og undersiden.

I dag slo jeg på strømmen for første gang.

Jeg var forberedt på brann og massive mengder blårøyk, men den bootet og passerte nesten alle testene. Det eneste som jeg har funnet av større feil så langt, relaterer seg til klassikerne. D.v.s. gjennomkorrodert batteriholder og en svært lite samarbeidsvillig coil som styrer øyelokkene til Rudy. Coiler, switcher, lamper og flashere ser ellers ut til å oppføre seg bra, men jeg må gå over en tur til for å stramme til litt skruer her og der.