Jeg har benyttet de siste 72 timene til å forbanne gudene, mens jeg har feilsøkt årsaken til pitch-avhengige artefakter langs z-aksen på prints fra Götterdämmerung III.

Jeg la merke til dette under testprinting av ATST’en. Uavhengig av laghøyde, så hadde jeg riller med en periode på 1,25 mm, hvilket stemmer overens med pitchen til M8-stengene som jeg benyttet som drivskruer for z-aksen. Ringene var konsentriske og ikke eksentriske, så Z-wobble var utelukket. De var også uavhengig av laghøyde. Jeg redesignet så Z-opphenget, slik at jeg minimaliserte eventuell låsing av drivskruen pga ujevn belastning, med samme resultat. Jeg eksperimenterte med å gå ned fra 1/16 mikrostepping. Jeg forsøkte å skifte stepperdriver. Jeg byttet ut flex-koblingen mellom drivskrue og stepper-aksling. Jeg byttet stepper (stepperne har 5% nøyaktighet på stepvinkel). Jeg begynte å regne på effekten av avrundingsfeil ved beregning av steps for gitte laghøyder og testet kompromisser mht dimensjonsnøyaktighet. Ingenting hjalp.

I går, så bestemte jeg meg for å redesigne drivverket for z-aksen for tredje gang, og denne gangen ble det gjort skikkelig. Jeg benyttet T8 lead screws (som har en ganske brutal stigning på 8mm pr rotasjon mot M8 sin 1,25 mm pr rotasjon). Opphenget til plattformen ble balansert, slik at lead screw-mutterne garantert var jevnt belastet, og kun i Z). Jeg innførte også en ekstra sikring mot at flexkoblingen skulle kunne innføre løft i Z under rotasjon.

Og dette er resultatet (Z-ribber til venstre, med gammel løsning. Relativt pent resultat til høyre med nytt design for Z-aksen). Jeg er nå rimelig trygg på at vi har en vinner.